SMMM Staja Giriş Sınavına Hazırlık Sürecim

Staja giriş sınavını ilk girişimde kazanarak 2012/01 döneminde stajımı başlattım. Bu yazımda, staja giriş sınavına hazırlık dönemimde nasıl bir çalışma yöntemi uyguladığımı paylaşmayı amaçlıyorum.

Bilindiği üzere, staja giriş sınavında soru başına sabit bir puanlama sistemi söz konusu değil. Bunun yerine çan eğrisi sistemi geçerli. Dolayısıyla, başarılı olmak için size rahat bir şekilde başarıyı getirecek bir doğru cevap sayısını hedeflemeniz gerekiyor.

Ben, çoğu kişinin gereksiz gördüğü bir şey yaptım ve İslam Çankaya'nın staja başlama sınava hazırlık (konu anlatım) kitaplarını aldım. Toplamda iki cilt olan bu kitap yüzlerce sayfaydı ve özellikle muhasebe alanı haricindeki dersler ( hukuk, iktisat, vb.) için yeterli sayıda soru adedi bulunmaktaydı. Bu kitabı almamdaki asıl neden özellikle muhasebe grubu derslerinde kendime güvenmememdi. Bu alanlarda oldukça bilgi eksikliğim vardı. Ayrıca, staja başlama sınavını kazanmak için zaman kaybı olasılığına tahammül edemiyordum. Bu iki ciltlik kitabı tamamladıktan sonra Deha soru bankasını alıp onu da bitirdim.

Bu iki cilt kitap her ne kadar çalışması aylar dürecek gibi gözükse de ben 2 ayda, günde ortalama 2-3 saat çalışarak bitirdim. Bu sınav test usulü olduğundan dolayı konuları madde madde ezberlemekle vakit kaybetmedim ve kendimi yormadım. Önemli olan konuları öğrenmiş olmanız ve soru karşınıza çıktığında doğru şıkkı bulmanız ya da elemeniz. 

İstatistiki olarak kanıtlayamasam da, kendi izlenimim, hukuk grubu ve iktisat derslerine yeterince önem verilmediği ya da bu derslerde adaylarca kendilerine fazla güvenilmediği ve bu sorularda yanlış cevap sayısının diğer alanlara göre daha fazla olduğu yönündeydi. Çan eğrisi sistemi bu noktada size hizmet edebilir. Muhasebe grubu haricindeki derslere de, en az muhasebe grubu derslerine verdiğiniz kadar önem verin. Soru adetleri az olabilir ama size vereceği puan diğer grupların derslerinden daha fazla da olabilir.

Vurgu yapmak istediğim son bir konu çalışılan derslerin tekrar edilmesi. Ben periyodik olarak çalıştığım konuların sorularını tekrardan çözdüm ve bir konuda yanlış yaptıysam o konuyu tekrardan özet olarak çalıştım. Mesela her hafta sonu, daha önce çalıştığınız konuların sorularını tekrardan çözerek geçirebilirsiniz. Şahsi fikrim, konuların tekrar edilerek çalışılması herhangi bir sınavdaki en önemli kriter. Tüm konuları çalıştıktan sonra tekrar çalışması yapmayın, çünkü o vakte kadar unutmuş ve tekrardan öğrenmeye başlamış gibi olacaksınız. Bundan dolayı, tekrarları, öğrenmeye devam ediyorken yapmanızın oldukça önemli olduğunu düşünüyorum.

Yorumlar

  1. No Deposit Bonus Codes | 2021 - DrmCD
    No Deposit 군산 출장샵 Casino Bonus 화성 출장샵 Codes 2021 #1 - $10 No Deposit Bonus 평택 출장안마 Code on Slots - 강원도 출장안마 $25 Free + 20 Free Spins on Golden Dragon 2. 목포 출장마사지

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

CPA - SMMM Olmak Arasındaki Farklar

CPA ile SMMM Sınavları Arasındaki Farklar